Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън, който се оттегли от

...
Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън, който се оттегли от
Коментари Харесай

Бившият главен стратег на Белия дом готов "да тръгне на война" за Тръмп

Бившият основен пълководец на Белия дом Стив Банън, който се отдръпна от поста си, съобщи, че би " тръгнал на война " за президента Доналд Тръмп, информира Блумбърг, осведоми ДАРИК.

" Ако има някакво комплициране, позволете да изясня: напущам Белия дом и потеглям на война за Тръмп срещу съперниците му - на Капитолия, в медиите и измежду корпоративна Америка ", съобщи Банън в първия си коментар, откакто напускането му бе оповестено през вчерашния ден и по-късно стана известно, че той се връща на поста общоприет шеф на десния новинарски уебсайт " Брайтбарт ".

Банън е управлявал редакторската гилдия довечера и е призовал публицистите да работят както в никакъв случай до момента в името на консервативните дела. Оставката на Банън е резултат от опитите на военачалник Джон Кели, който наскоро пое управлението на администрацията в Белия дом, да приключи вътрешните спорове измежду сътрудниците на Тръмп. Това показва в. " Уолстрийт джърнал ", представен от ТАСС, разяснявайки изказването на говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

" Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели и Стив Банън се споразумяха, че през днешния ден ще бъде последният работен ден на Стив ", сподели Сандърс.

Според " Уолстрийт джърнал " в Белия дом Банън е бил най-силно обвързван с представителите на консервативните сили, с поддръжниците на популизма и национализма и тези хрумвания са били подхванати от Тръмп в предизборната му акция. Според изданието с отдръпването на Банън се чака по-силно да се чуват умерените гласове на държавния секретар Рекс Тилърсън и на съветника по икономическите въпроси Гари Кон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР